Tuesday, August 7, 2012

MUSING: BASEBALL JACKET

I had decided to have a little change in daily routine on my way to work and so I went through the Rytířská street. It was a destiny I suppose. I always tend to check shop windows of course. At Replay&Sons I stopped. There was a really amazing baseball jacket. I was thinking about getting one for a while. Few minutes later leaving the shop I was carrying the jacket in the shopping bag (of course) and had a bad conscience as well.

I love the baseball jackets, what about you? And I love the captains of american baseball teams wearing them as well. I love the way they proudly wear it to represents their school.

And how does the typice baseball jacket looks like? The body is usually made of wool and the sleeves of leather and finished with banded wrists and waistband. They are usually produced in the school colors with the body of the jacket in the school's primary color and sleeves in the secondary color. They usually feature a banded collar for men or a hood for women.

What about you and baseball jackets? Do you wear them, do you rejem them, or isn’t it just your kind of style?
---
Je to asi týden, kdy jsem si cestu do práce rozhodla obměnit a projít Rytířskou ulicí. Asi osud. Nebyla bych to já, kdybych opomněla shlédnout výlohy obchodů. U Replay&Sons jsem se zarazila. Z výlohy na mne z ramínka shlížela baseballová bunda. Chvíli jsem se rozmýšlela, ale nakonec se rozhodla si ji jít vyzkoušet. O deset minut později jsem již odcházela s bundou v tašce a s lehce provinilým pocitem.

Nevím jak vy, ale já mám pro baseballové bundy slabost. A také pro kapitány amerických družstev, kteří je nosí. Líbí se mi, způsob, kterým znázorňují, že jedinec, který ji nosí, hrdě reprezentuje svou školu, tým a někam patří.

A jak vlastně taková správná baseballová bunda vypadá? Hlavní část je vyrobena z vlny, rukávy a dolní lem jsou obvykle kožené. Písmena na této bundě jsou obvykle v primárních barvách dané školy, rukávy jsou v barvách sekundárních. Mužská bunda má většinou jen límec a ty dámské jsou doplněny o kapuci.

A co vy a baseballové bundy, nosíte, zavrhujete, nebo jste jim ještě nestačili přijít na chuť?
My brother in Disney land wearing his baseball jacket/ Můj bartr v Disney landu v jeho baseballové bundě.
xx B

phtoto source: http://weheartit.com

3 comments:

  1. Nosím, miluju, ale nemám ráda to shánění nějaký nový :D

    ReplyDelete
  2. Já je miluju, takže už vím, co koupit na podzim :-) děkuju

    ReplyDelete
  3. líbily se mi, dokud je nezačal nosit každý druhý.. prostě se ráda trošku 'odlišuji'..:) ale třeba takovou černou vlněnou s koženými rukávy bez nápisů.. to bych si dala říct! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...