Friday, August 31, 2012

FIT FRIDAY RECIPE: ROASTED PANGASIUS WITH HERBS

 Ryby miluji. Příprava tohohle jídla trvá o něco déle především kvůli polentě, ale když ji vynecháte a zvolíte nějakou jinou přílohu, třeba jen bramboru pečenou v alobalo, nestrávíte v kuchyni déle než pět minut. A pokud byste se rozhodli polentu nezkoušet, minimálně tu pastu na rybu byste vyzkoušet měli, já ji naprosto miluji.

Navíc mám ráda připravovat všechno jídlo na jednom plechu, protože ta doba pečení mi ponechá dostatečný prostor k tomu, abych si uklidila v kuchyni :).
__________________________________
INGREDIENCE:
120 g pangasia
40 g instantní polenty
200 g fazolových lusků (nebo vaší oblíbené zeleniny)
hrstka bylinek (bazalka, rozmarýn, petržel, oregáno...)
5 g parmazánu nebo pecorina
lžička olivového oleje
kořenící směs pesto peperoncino
lžička dijonské hořčice
lžička citronové šťávy
kmín
stroužek česneku
sůl, pepř
2 olivy
cherry rajčátko

POSTUP:
Začnu tím, že si asi hodinu před samotnou přípravou jídla smíchám 40 g instantní polenty se 160 ml vařící vody, přidám koření - sůl, pepř, muškátový oříšek (cokoli, co mě napadne), směs míchám, dokud polenta nepojme všechnu vodu a pak přemístím do hrnku vystlaného pečícím papírem (vždy si vystřihnu kolečko, které dám na dno a obdélník po obvodu). Nechám stát v ledničce alespoň hodinu.

Teď už zbytek přípravy. Do hmoždíře dám bylinky, sůl, kmín a celý pepř a vytvořím pastu, do té přidám stroužek česneku, hořčici a citronovou šťávu a pokračuji v míchání, dokud se všechno nespojí. Tuhle pastu nanesu na rybu a tu položím na plech vystlaný pečícím papírem. Tuhle směs na ryby jsem si vymyslela sama a jsem na ni právem hrdá (stejně jako na zapečenou polentu :D). A ta vůně pečících se bylinek je nepřekonatelná.

Fazolové lusky si smíchám s olivovým olejem a kořenící směsí a také dám na plech. Poslední přijde na řadu polenta. Vyndám ji z "formičky", v tomhle bodě už by měla být úplně tuhá, takže ji rozkrojím na tři stejně velká kolečka. Nakrájím si cherry rajčátko a olivy, ty nakladu na kolečka polenty a nakonec posypu sýrem. Přidám na plech. A všechno dám na 25 minut do trouby při 180 stupních.

KCAL: 347 (což v případě oběda ponechává ještě prostor pro menší salát, nebo kousek ovoce jako dezert)

Kisses A.

2 comments:

  1. Adri, to vypadá naprosto skvěle. Dìky za inspiraci. Tyhle posty mě moc baví!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A hlavně to skvěle chutná! Jsem moc ráda :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...