Friday, August 17, 2012

FIT FRIDAY RECIPE: PASTA WITH SPINACH AND RAISINS


Jak jsem ráno napsala, uhlohydráty jsou jedním ze stavebních kamenů našeho jídelníčku. Když jsem po měsíci no-carbs došla k názoru, že na téhle teorii nebude asi všechno v pořádku, pustila jsem se do experimentování a teď už k receptu, který se točí kolem mých oblíbených těstovin, samozřejmě celozrnných.
_________________________________________________
INGREDIENCE:
40 g celozrnných těstovin
100 g kuřete
250 g špenátu (může být mražený, ale listy by měly být vcelku)
lžíce rozinek (cca 10 g)
čtvrtka malé cibule (cca 50 g)
sůl, pepř
koření na kuře bez přidané soli
lžička olivového oleje (2 g)
(možnost přidat: 10 g piniových oříšků, nebo kešu, v tom případě ale vynechávám olej)

POSTUP: Těstoviny samozřejmě uvaříme podle návodu na sáčku, na tom žádná věda není. Na přípravu zbytku používám pánvičku, na které lze naprosto všechno, včetně masa, perfektně připravit bez tuku (sehnala jsem ji tuším v Lidlu a má velikost tak akorát pro jednoho).

Nejdřív na pánvičce bez tuku nechám lehce zhnědnout na drobné kostičky nakrájenou cibulku, přidám k ní rozinky a případně oříšky, pak přijde na řadu špenát, vše nechám dusit pod pokličkou tak dlouho, až všechen špenát změkne, osolím, opepřím, přidám olivový olej a dám stranou. Mezitím si naklepu maso, okořením směsí na kuře a opět nasucho opeču na pánvičce. Pak už nezbývá než všechno servírovat.

KCAL: 362 (varianta s oříšky 406)

Kisses A.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...